Обавезни предмет на четвртој години основних академских студија физичке хемије и доноси 7 ЕСПБ поена. Настава се одвија током пролећног семестра.

У додатном испитном року, испит ће се одржати у петак, 3.12. 2021. године у лабораторији 144а са почетком у 10 сати. Студенти који желе да полажу испит у овом року потребно је да пошаљу маил предметном наставнику најкасније до уторка, 30.11. Пријава маилом је обавезна.

Предметни наставник: Бојана Недић Васиљевић, доцент

лаб: 361/362

маил: bojana@ffh.bg.ac.rs

Предметни асистент: Бранислав Станковић, асистент са докторатом

маил: branislav.stankovic@ffh.bg.ac.rs

Области које ће бити изучаване у оквиру предмета у школској 2020/21.

Услови уписа:

За упис предмета потребно је положити све испите из прве студијске године и уписати све неположене предмете из друге и треће студијске године. За полагање испита потребно је положити све испите из прве и друге студијске године и предмет Статистичка термодинамика из треће године.


Циљ предмета:

Упознавање са основним теоријским концептима и моделима о структури, фазним променама, термичким, магнетним и електричним својствима чврстих супстанци.
Оспособњавање студента да разуме и примени основне теоријске концепте и моделе о структури, фазним прелазима, термичким, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.
Припрема студената за самостално испитивање структуре, фазних промена, термичких, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.Табела предмета – преузимање