Обавезни предмет на четвртој години основних академских студија физичке хемије и доноси 7 ЕСПБ поена. Настава се одвија током пролећног семестра.

АПСОЛВЕНТСКИ РОК – мај 2022

Испит из физичке хемије чврстог стања у апсолвентском року одржаће се 10. маја 2022 године са почетком у 10 часова у лабораторији 252. Заинтересовани студенти морају се пријави предметном наставнику (bojana@ffh.bg.ac.rs) до недеље, 8. маја.

Школска 2021/2022. година

Предавања се одржавају коришћењем апликације MS TEAMS, док се вежбе изводе уживо у лабораторији 274 (први подрум). Додавање студената у групу за предавања биће завршено најкасније 20.2. Уколико у понедељак, 21.2. и даље нисте додати у групу, молим вас да ме контактирате путем маила.

Прво предавање биће одржано 23.2.2022. са почетком у 10 часова.

Предметни наставник: Бојана Недић Васиљевић, доцент

лаб: 361/362

маил: bojana@ffh.bg.ac.rs

Предметни асистенти:

Бранислав Станковић, асистент са докторатом

маил: branislav.stankovic@ffh.bg.ac.rs

Александра Ракић, асистент са докторатом

маил: saska@ffh.bg.ac.rs

Услови уписа:

За упис предмета потребно је положити све испите из прве студијске године и уписати све неположене предмете из друге и треће студијске године. За полагање испита потребно је положити све испите из прве и друге студијске године и предмет Статистичка термодинамика из треће године.


Циљ предмета:

Упознавање са основним теоријским концептима и моделима о структури, фазним променама, термичким, магнетним и електричним својствима чврстих супстанци.
Оспособњавање студента да разуме и примени основне теоријске концепте и моделе о структури, фазним прелазима, термичким, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.
Припрема студената за самостално испитивање структуре, фазних промена, термичких, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.Табела предмета – преузимање