Настава почиње 22. 2. 2024. у 16 часова у ФХА. Лабораторијске вежбе ће почети у недељи од 26. 2. 2024. према распореду. Лабораторијске вежбе се одржавају у лаб. 274.

Обавезни предмет на четвртој години основних академских студија физичке хемије и доноси 7 ЕСПБ поена. Настава се одвија током пролећног семестра.


Предметни наставник: Бојана Недић Васиљевић, ванредни професор

лаб: 361/362

маил: bojana@ffh.bg.ac.rs

Предметни асистенти:

Маја Ранковић, асистент

маил: maja.rankovic@ffh.bg.ac.rs

лаб: 361

Катарина Рондовић, сарадник у настави

маил: katarina.rondovic@ffh.bg.ac.rs

лаб:


Расподела поена на предмету у школској 2023/24.

Вежбе – положени колоквијуми за вежбе, завршене и потписане вежбе – максимум 15 поена

Наставни колоквијум – прва половина градива – максимум 40 поена

Испит – друга половина градива – максимум 45 поена

Укупно – 100 поена


У оквиру RELAB пројекта стратешког партнерства ERASMUS позива, припремљен је низ видео садржаја који може бити користан. Налазе се на следећем линку:  https://www.youtube.com/channel/UCH6DOHzIpF1BUNxrJfA5sDQ


Корисне презентације

Услови уписа:

За упис предмета потребно је положити све испите из прве студијске године и уписати све неположене предмете из друге и треће студијске године. За полагање испита потребно је положити све испите из прве и друге студијске године и предмет Статистичка термодинамика из треће године.


Циљ предмета:

Упознавање са основним теоријским концептима и моделима о структури, фазним променама, термичким, магнетним и електричним својствима чврстих супстанци.
Оспособњавање студента да разуме и примени основне теоријске концепте и моделе о структури, фазним прелазима, термичким, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.
Припрема студената за самостално испитивање структуре, фазних промена, термичких, магнетних и електричних својстава чврстих супстанци.Табела предмета – преузимање