kobson_

Конзорцијум библиотека Србије за обједињену набавку (КоБСОН) је нови облик организовања библиотека Србије.


eduroam

eduroam је бесплатан сервис за приступ Интернету. Својим корисницима омогућава безбедан, брз и једноставан приступ Интернету широм света, без потребе за отварањем додатних налога, уз коришћење већ постојећег корисничког имена и лозинке креираних на институцији у којој раде или студирају.

Упутство за коришћење eduroam сервиса на ФФХ


razvoj_karijere

Кључна улога Центра је да помаже студентима Универзитета у Београду у развоју оних знања и вештина које ће им бити од значаја при запошљавању; да помогне у стицању радног искуства током студирања и сазнања о свету пословања, те да припреми студенате за успешни прелазак на следећи ниво развоја каријере након дипломирања.


tempusТемпус је програм Европске уније који помаже реформу и модернизацију високог образовања у партнерским земљама и један је од најстаријих и најуспешнијих програма сарадње ЕУ.


Архива за депоновање предатих докторских дисертација ради провере оригиналности, установљена на основу Правилника о поступку провере оригиналности докторских дисертација које се бране на Универзитету у Београду.


У RCUB-у је развијен нови сервис који је проширен и додатним информацијама као што су: (1) категорије домаћих часописа, (2) категорије часописа према посебним одлукама на УБг из друштвено хуманистичких наука, (3) попустима на АПЦ по посебним условима који важе за наставнике и истраживаче са УБг и (4) права која аутор задржава приликом публиковања у одређеном часопису (Схерпа Ромео)

Сервис је доступан на адреси: http://proref.rcub.bg.ac.rs/

Сервис се може претраживати на више начина:

  1. Уносом референце у једном реду, у било ком стилу цитирања литературе и на било ком писму (ћирилица или латиница); нпр. Aghion, P., Jarave, X. (2015). Knowledge Spill-overs, Innovation and Growth. The Economic Journal, 125:533-573.
  2. Уносом само DOI-a (ниска за претраживање мора почети са 10.); нпр. 10.1007/s00198-012-2074-y
  3. Уносом само ISSN; нпр. 2071-1050
  4. Уносом узастопних слова речи из наслова часописа; нпр. j med bioc

Кратко упутство са објашњењима доступно је на:
http://proref.rcub.bg.ac.rs/about.xhtml


UniSAFE link


Заказивање просторија


Репозиторијум радова ФФХ

Лични репозиторијум радова